Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter

Unik produktserie från Finja med inbyggd kolsänka

Nu kan du välja alternativa byggprodukter för ett hållbart byggande. Finja Betongs unika produktserie med inbyggd kolsänka i form av biokol har en permanent kolsänka under hela sin livstid på minst 100 år, vilket bidrar till minskad växthuseffekt. Dess lagrade kolatomer hindras nämligen från att komma i kontakt med syre och därmed också från att omvandlas till koldioxid och hamna i atmosfären.

Konkret hållbarhetsexempel

För att belysa skillnaden och inspirera till ett mer medvetet val av byggprodukter presenterar Finja Betong nu ett exempel i form av en murad och putsad komplementbyggnad.

I Finjas exempel på 20 m2 har motsvarande ordinarie produkter ersatts med Murblock Bas ECO, Mur- & Putsbruk B ECO, Puts- & Murbruk C ECO* samt Inomhusbetong ECO. Enligt företagets beräkningar resulterar uppförandet av byggnaden med klimatpositiva byggprodukter i en sänkning av Global Warming Potential, GWP**, med hela 58 procent. Att i detta fall välja grönt sparar således drygt 750 kg koldioxidekvivalenter, exklusive klimatkompensation.

*Arbetet har gjorts tillsammans med företaget Biokolprodukter. Utvecklingen har möjliggjorts med stöd från innovationsprogrammet BioInnovation – en gemensam satsning av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

** Avser modul A1-A3 (ISO14025:2010) samt indikator GWP-total (EN 15804+A2). För livscykelanalyser daterade före 2022 används indikator GWP (EN 15804+A1).

En hållbar trio för murat & putsat