Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Bygg trall med dold skruv

bygga-trall-dold-skruv

BYGG TRALL MED DOLD SKRUV

Dolda skruvar har på kort tid blivit väldigt efterfrågade. Mycket på grund av att de ger ett snyggt och oerhört funktionellt resultat. Dold trallskruv är även en genväg till en enklare montering. Vi har tagit en titt på några av fördelarna med dessa skruvar.


Att montera trall och slippa skruvar som sticker ut är viktigt för såväl bekvämlighet som det rent estetiska. Oron över att barn, husdjur eller någon annan ska kliva på en utstickande skruv försvinner helt, och resultatet blir garanterat bra. Här kommer lite mer information om dolda skruvar.

Vad är egentligen en dold skruv?

Dold skruv är ett samlingsbegrepp för ett flertal olika tekniker som möjliggör skruvinfästning utan synliga skruvar. Utan att kompromissa med vare sig fäststyrka eller pålitlighet. Precis som med övriga skruvar finns de tillgängliga i ett flertal olika utföranden, vilket gör det enkelt att välja rätt utifrån miljöns särskilda krav och förutsättningar.

Något som särskiljer dolda skruvar från övriga är att det krävs ett särskilt monteringssystem för att de ska kunna användas. När man väl har upplevt skillnaden så blir det däremot uppenbart varför så många föredrar dem.

Standardiserat system för dolt montage

För att förenkla användandet av dold infästning så finns det standardiserade system som innefattar skruv, bits och montageverktyg. Hidden Decking System (HDS) från ESSVE är ett av de mer välanvända och beprövade alternativen.

Som fullständigt system är det enkelt att komma igång. Med ett brett utbud av bits och skruvar blir det även enkelt att komplettera befintlig utrustning. Kvalitativ HDS-skruv med A2-klassning gör dolda skruvar till ett perfekt val för även de mest krävande utomhusmiljöerna.

Så fungerar dold skruv

Hemligheten bakom HDS-systemet ligger till stor del i det särskilda monteringsverktyget. Med ett HDS-monteringsverktyg får du möjligheten att positionera skruven i en särskild vinkel som gör att den blir helt dold när den väl är inskruvad. Själva infästningen sker med verktyg som är kompatibelt med sedvanliga bits.

I ett startpaket medföljer allt som krävs för att komma igång. Tillgången på bits och skruv kan utökas allt eftersom.

Vad ingår i ett HDS-system?

När du väljer att skaffa ett grundpaket så medföljer ett monteringsverktyg, bits och skruvar. Värt att tänka på är att det alltid är en bra idé att ha både extra skruv och bits, för att hantera såväl det oförutsedda som att anpassa tillgången till projektets omfattning.

Medföljer gör även särskilda positionsplattor som säkerställer rätt avstånd i samband med montering av trall. Precis som övriga kvalitetsskruvar så fungerar HDS-systemet med ett stort antal olika träslag. Däribland furu, lärkträd, ek, virke, ceder och teak. Vid arbete med särskilt hårda träslag är det däremot en bra idé att förborra.

Är det något särskilt att tänka på?

När man väl har vant sig med HDS-systemet så märker man att arbetet blir avsevärt mycket mer ergonomiskt och effektivt. Viktigt att tänka på är att förlita sig på att systemet säkerställer rätt vinkel, och inte pressa eller tvinga skruven i ett visst djup eller särskild riktning. För bästa resultat rekommenderas att du använder systemet med virke vars dimensioner motsvarar 110 till 150 mm.