Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Hur man planerar en inbyggd pool

planera-inbyggd-pool

HUR MAN PLANERAR EN INBYGGD POOL

Många väljer att bygga en inbyggd pool då det både ökar tillgängligheten och blir riktigt snyggt. Men utan rätt planering kan resultatet bli något annat än vad man tänkt sig. Här är några tips på vägen för dig som planerar en inbyggd pool.

För många har det blivit något utav en självklarhet att välja en inbyggd pool. Främst på grund av att det gör poolen till en naturlig del av utomhusupplevelsen, och säkerställer såväl unikt hög bekvämlighet som tillgänglighet. För när det kommer till kritan är det nog få som vill krångla för att kunna använda sin pool.

Vi har tagit en titt på hur du på bästa sätt planerar din pool, och vad som kan vara värt att fundera lite extra mycket på.


1. Placering och förutsättningar

Att bestämma sig för en inbyggd pool begränsar på sätt och vis vilka valmöjligheter man har avseende placering. Mycket på grund av att poolens plats och utförande kommer att vara helt avhängigt altanen eller den konstruktion som den byggs in i.

Det bästa är att göra detta till en fördel, och helt enkelt endera välja pool utifrån rådande förutsättningar eller bygga en särskild konstruktion för poolen. En bra idé är att placera poolen på en plats där marken består av grus eller där man har möjligheten att placera ut särskilda markskivor. Detta är en garanti för bra säkerhet, stabil grund och lämplig markisolering.

2. Stabilitet och konstruktion

Vilka stabilitetskrav som ställs på virke och konstruktion beror i stor utsträckning på hur man väljer att montera poolen. Väljer man att ha den markplacerad med omgivande träkonstruktion så krävs inte lika påtaglig stabilitet som om man placerar poolen direkt på trallen. Se hur som helst till att träslaget är väl lämpat och behandlat för att hantera fukt och vattenstänk. SE VÅRT UTBUD AV TRALL HÄR.

3. Prioritera infästningen

Det är sällan en bra idé att kompromissa med skruvar. När det kommer till inbyggda pooler och utomhusmiljöer så är nämligen påfrestningen på skruven särskilt stor.

Att välja WAF- eller ET-T-konstruktionsskruv är ett givet sätt att säkerställa så konstruktionen hanterar korrosion och de påfrestningar som kommer med såväl klorat poolvatten som utomhusmiljö. Att alltid välja A4-klassade alternativ för utomhusbyggen är på många sätt en självklarhet. För högsta bekvämlighet är det även värt att överväga HDS-skruv som möjliggör helt dold montering.

4. Välj dold skruv

Det tål att upprepas att dold HDS-skruv definitivt bäddar för en bättre upplevelse. Få saker kan vara så problematiska som att ha uppstickande skruvar på en altan eller i anslutning till en pool. Det kan nämligen skapa lika förödande konsekvenser som stickor från en obehandlad yta.

5. Glöm inte bort helheten

Helhetsupplevelsen är på många sätt avgörande. Därför är det viktigt att spendera lite extra tid på allt ifrån virkesval till placering. Att även engagera sig lite extra i att inreda omgivningen kan ge oerhört bra resultat.

Att skapa en utomhusmiljö där man vill vistas så länge som möjligt är en bra tumregel. Då blir poolen ett plus i kanten som förgyller alla stunder.